4/3/13

Queijos Arçúa-Ulhoa





Há uma semana assistimos a uma exposiçom sobre muitas cousas que rodeiam os queijos da D.O. Arçúa-Ulhoa.
Pudemos ouvir e ver através de vídeo o processo de fabricaçom dos diferentes queijos que conformam a denominaçom de origem.
Em geral estivo bem, aprendemos muitas cousas que desconheciamos e saboreamos tres maneiras de fazer queijo, tanto de semanas como já os curados, a partir de seis meses, os melhores segundo nos contou Carlos, o secretário do Conselho Regulador, contradizendo a comercializaçom de queijos curados de quatro meses.

Pessoalmente agradecim muito o tempo que ali estivemos, aínda que, "fora de micrófono" teria que falar co Carlos da utilidade ou nom dos Conselhos Reguladores, tal e como estám hoje em dia, mas essa nom é farinha do mesmo saco e deixaremo-lo para outra oportunidade.
Com certeza aproveitamos a manhá, sabemos mais do mundo do queijo e com vontade de comer mais queijos da Arçúa-Ulhoa.

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